Ekonomija

Vijesti iz ekonomije

IBRAHIMOVIĆ I KUN RAZGOVARALI O DINAMICI PROJEKTA REKONSTRUKCIJU MOSTA NA TARI

IBRAHIMOVIĆ I KUN RAZGOVARALI O DINAMICI PROJEKTA REKONSTRUKCIJU MOSTA NA TARI

20.04.2023 / 15:09

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović i ambasador NR Kine, Fan Kun tokom današnjeg sastanka razgovorali su o mogućnostima produbljivanja saradnje između dvije države.

- Sastanak je bio prilika da se konkrektnije razgovara o dinamici realizacije tekućih projekata na kojima su prisutne kineske firme, sa posebnim osvrtom na rekonstrukciju mosta preko Đurđevića Tare, a na osnovu ugovora o donaciji Vlade NR Kine Crnoj Gori koji je potpisan 1. decembra 2020. godine, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Sagovornici su se složili da pomenuti projekat jeste pravi simbol prijateljstva dvije države i može biti primjer realizacija donatorskih projekata ove vrste.

- Na kraju sastanka strane su potpisale i Sporazum kojim se na raspolaganje Crnoj Gori stavlja treća tranša u iznosu od 20 miliona kineskih juana u skladu sa ranije zaključenim ugovorom, uz ispoljena očekivanja da će se realizacija ovog projekta ubrzati u narednom periodu, zaključuje se u saopštenju.

Podijelite na: